1. DAN: ROČ - HUM - BANJOLE

Polazak ispred škole u 7:00 sati. Ugodna vožnja uz kraća zaustavljanja radi odmora u pravcu  Gorskog kotara, Hrvatskog primorja, te tunelom Učku u prostor Istre do ROČA, grada u kojem je pronađen glagoljaški abecedarij. Po dolasku razgled grada. Vožnja ALEJOM GLAGOLJAŠA – spomen područje posvećeno glagoljašima i glagoljici, do HUMA, najmanjeg grada na svijetu. Po završetku razgleda, vožnja u pravcu Pule/Banjola. Smještaj u hotel 3*. Upoznavanje sa sadržajem hotela i upoznavanje bliže okolice, sportske aktivnosti, slobodno vrijeme, zabava, rekreacija do večere. Večera. Zabava. Noćenje.

2. DAN: BANJOLE - NP BRIJUNI

Doručak. Odlazak autobusom do Fažane, a potom transfer brodom do NP. BRIJUNI – obilazak Parka električnim vlakom i pješice u pratnji stručnog vodiča (neponovljiva flora i fauna, ostaci drevnih ilirskih naselja, rimskog hrama, bizantijskog kastruma, …). Povratak u Fažanu. Vožnja do hotela. Ručak. Slobodno vrijeme za slobodne aktivnosti i zabavu do večere. Večera. Zabava. Noćenje.

3. DAN: BANJOLE - POREČ - JAMA BEREDINE - VIŠNJAN

Doručak. Slobodno vrijeme za sportske aktivnosti, rekreaciju i zabavu do ručka. Ručak. Vožnja u pravcu POREČA Razgled grada u pratnji vodiča. Povijesna jezgra grada Poreča obiluje jedinstvenim kulturno-povijesnim spomenicima iz prošlosti. Kompleks EUFRAZIJEVE BAZILIKE, pod zaštitom UNESCO-a, spada među najvrednije bizantske građevine u svijetu, a poznati su i prekrasni mozaici koji je krase. Nezaobilazno mjesto šetnje je svakako DECUMANUS, glavna starogradska ulica, u kojoj se nalaze predivne gotičke palače. Nakon razgleda slijedi posjet Jami Baredine u Novoj Vasi, samo 7 km udaljenoj od Poreča. U pratnji stručnog vodiča, šetnjom u trajanju 40 – tak minuta proći ćemo kroz pet predivnih podzemnih dvorana, a vidjet ćemo i čovječju ribicu, endemsku vrstu, koja živi samo u kraš-kim područjima. Večera u restoranu. Nastavak vožnje u pravcu VIŠNJANA. Posjet poznatoj zvjezdarnici. Zvjezdarnica Višnjan je po broju otkrivenih asteroida jedna od dvanaest najproduktivnijih zvjezdarnica svijeta svih vremena. Razgled u pratnji stručnog vodiča. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: BANJOLE - PULA

Doručak.Slobodno vrijeme za kupanje i sportske aktivnosti. Ručak. Slobodno vrijeme te odlazak u obližnju PULU. Razgled grada: ARENA – DVOJNA VRATA – SLAVOLUK SERGIJEVACA – AUGUSTOV HRAM – GRADSKA VIJEĆNICA – KATEDRALA. Posjet MUZEJU ZEROSTRASSE. Pulsko podzemlje određeno je kao prostor za skladištenje vojne opreme, ali i za komunikaciju i sklanjanje stanovništva u slučaju napada. Jedan dio tih tunela i skloništa prokopan je i ispod Kaštela, a danas se može vidjeti dio poznat pod nazivom Zerostrasse, dugačak oko 400 metara. U Zerostrasse ulazi iz Kandlerove ulice. Otprilike na pola puta nalazi se proširenje, galerija, u kojoj se može razgledati izložba o austrougarskoj mornarici i stoljeću zrakoplovstva u Istri. Osim zanimljive izložbe i posebnog ugođaja u podzemnim tunelima, Zerostrasse se ljeti isplati posjetiti i zbog ugodne temperature. Naime, ondje se temperatura cijele godine kreće od 14 do 18 stupnjeva, pa se radi o pravom osvježenju tijekom vrućih ljetnih dana. Povratak u hotel. Večera. Zabava. Noćenje.

5. DAN: BANJOLE - OPATIJA - TRSAT

Doručak. Slobodno vrijeme za sport, rekreaciju i zabavu do ručka. Ručak. Odlazak iz hotela i vožnja u pravcu Opatije. Dolazak u OPATIJU, po mnogima najljepšeg i najuređenijeg primorskog grada. Razgled: poznati opatijski LUNGO MARE – PARKOVI – PROMENADA – plaža SLATINA – HOTEL KVARNER ( 1884. GOD. ) – VILLA ANGIOLINA te brojne druge ville i hoteli iz doba AUSTRO – UGARSKE MONAHIJE. Nastavak vožnje do TRSATA – Marijansko svetište, jedno od prvih u Hrvatskoj. Obilazak crkve Sv. MARIJE i ZAVJETNE KAPELE s mnogim zavjetnim darovima vjernika, koji su tražili pomoć od svetice. Odlazak do tvrđave TRSAT, podignute iznad kanjona rijeke RIJEČINE. Slobodno vrijeme do povratka. Dolazak pred školu u ranim večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz udobnim turističkim autobusom
 • 3 puna pansiona + 1 polupansion u hotelu 3*
 • večera u restoranu u Poreču
 • licenciranog turističkog pratitelja
 • pedagoški nadzor sa pripadajućim dnevnicvama
 • ulaznica za NP Brijune sa stručnim vodstvom
 • ulaznica za jamu Beredine sa stručnim vodstvom
 • ulaznica za zvjezdarnicu u Višnjanu uz stručno vodstvo
 • ulaznica za Arenu u Puli
 •  ulaznica za Aquarium u Puli
 • ulaznica za muzej Zerostrasse
 • svi razgledi prema programu
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju
 • osiguranje od odgovornosti i jamčevina
 • troškovi organizacije i realizacije putovanja