1. DAN: OGULIN - SENJ - SELCE

Polazak ispred škole u 7:00 sati. Vožnja u pravcu Ogulina. Dolaskom u grad OGULIN predviđen je razgled grada: FRANKOPANSKA KULA – ĐULIN PONOR – STARI GRAD podignut u srednjem vijeku utvrđen sa 2 kule, ŽUPNA CRKVA s klasicističkim oltarom. Posjet GRADSKOM MUZEJU u kojem je stalna povijesna postava i posebna soba za „ vještice s Kleka”. Kraći odmor, nastavak vožnje prema Senju. Dolazak u SENJ. Staro naselje utemeljeno prije više od 3000 godina, na brdu KUK. Sredinom II. st. pr. Kr. dolaze Rimljani i preuzimaju grad koji dobiva naziv SENIA, koja postaje glavno trgovačko,prometno i kulturno središte ovog dijela jadranske obale. Za potrebe obrane na brdu TRBUŠNJAK 1588. god. izvršena je izgradnja tvrđave NEHAJ u koju je bila smještena USKOČKA POSADA. Kraći odmor. Nastavak vožnje za CRIKVENIČKO PRIMORJE. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. DAN: SELCE - KRK - PUNAT

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet na otok KRK. Otok Krk, naseljen je već oko 10 – 15 000 godina prije Krista. Prvi poznati stanovnici Krka bili su Japodi, ilirsko pleme, njih su nasljedili Liburni. U njihovo vrijeme, sve kvarnerske otoke Grci su zvali Apsyrtides i Elektrides (Jantarni otoci) jer se preko njih odvijala trgovina cijenjenim jantarom sa Baltika za cijelo Sredozemlje. Grad Krk danas je administrativno, političko, gospodarsko i vjersko središte otoka Krka. Nakon razgled grada, vožnja do mjesta PUNAT. Slijedi vožnja brodicom do otočića KOŠLJUN i posjet FRANJEVAČKOM SAMOSTANU, mjestu gdje se njegovala i pisala GLAGOLJICA sve do 19. stoljeća. Pogledat će se izložba sakralne umjetnosti i etnografska zbirka. Nakon šetnje otočićem povratak u Punat. Vožnja do odmarališta. Ručak. Slobodno vrijeme za sport i zabavu. Večera. Zabava. Noćenje.

3. DAN: SELCE - CRIKVENICA - NOVI VINODOLSKI

Doručak. Vožnja u pravcu CRIKVENICE, grada sa stoljetnom turističkom tradicijom koji je danas je jedno od većih turističkih središta na Kvarneru. Posjet AQUARIJUMU s jadranskom florom i faunom te tropskim ribama. Nastavak vožnje do NOVOG VINODOLSKOG. Šetnja gradom, posjet NARODNOM MUZEJU I GALERIJI NOVI VINODOLSKI smještenom u frankopanskom kaštelu ( s početka 13.st. ) na drugom katu u kuli Turnac. U stalnom postavu zastupljena je arheološka i hidroarheološka, numizmatička, etnografska, povijesna,sakralna i umjetnička građa. Soba u kaštelu, u kojoj je 6. siječnja 1288 god. donesen VINODOLSKI ZAKON, najstariji zakonski spomenik slavenskog juga, uređena je kao sala Gradske vijećnice. Povratak u odmaralište.Ručak. Slobodno vrijeme za zabavu i kupanje. Večera. Zabava. Noćenje.

4. DAN: SELCE - VRBNIK

Doručak. Odlazak na vožnju brodom do VRBNIKA na otoku Krku. Po dolasku u Vrbnik, razgled stare gradske jezgre i prekrasan pogled na VINODOLSKI KANAL. Povratak u hotel. Ručak. Slobodno vrijeme za odmor, zabavu i kupanje. Večera. Zabava. Noćenje.

5. DAN: SELCE - FUŽINE - LOKVE

Doručak. Napuštamo odmaralište. Vožnja do FUŽINA. Fužine su smještene na obali jezera BAJER i vrlo je pogodno za odmor i rekreaciju. Odlazak do špilje VRELO. Špilja je duboka cca 300 m. Za turiste je uređeno 180 m gdje se mogu vidjeti stalaktiti i stalagmiti. Nakon posjeta špilji Vrelo nastavak vožnje za LOKVE. Ručak u restoranu. Fakultativno: PARK ŠUMA GOLUBINJAK, izuzetanog dara prirode koji će vam pružiti odmor za dušu i tijelo u hladu svoje stoljetne šume. Uređene pješačke staze odvesti će Vas do “Kraljice šume” – divovske jele starosti od preko 250 godina ili “Paklenih vrata” – otvor u stijeni. Također, možete prošetati uz pratnju stručnog vodiča do Ledene i Golubinje špilje. U Ledenoj špilji snijeg i led se zadržavaju često i u ljetnim mjesecima, a Golubinja špilja dobila je naziv po golubima dupljašima koji su obitavali u njoj. Nastavak vožnje u pravcu polaska. Dolazak pred školu u kasnim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz udobnim turističkim autobusom
 • licenciranog turističkog pratitelja
 • 3 puna pansiona + 1 polupansion u odmaralištu u Selcu
 • ručak u restoranu u Lokvama
 • pedagoški nadzor sa pripadajućim dnevnicama
 • ulaznica za Zavičajni muzej u Ogulinu
 • ulaznica za tvrđavu Nehaj u Senju
 • ulaznica za Aquarium u Crikvenici
 • ulaznica za muzej u Novom Vinodolskom
 • brodica i ulaznica za franjevački samostan na Košljunu
 • brodica za Vrbnik i razgled grada uz stručno vodstvo
 • ulaznica za špilju Vrelo
 • svi razgledi iz programa
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju
 • osiguranje od otkaza putovanja
 • osiguranje odgovornosti i jamčevina
 • troškovi organizacije i realizacije izleta